Kirkkoherranvirastot suljettu to-pe 21.-22.9.2023

Uutislistaukseen

Ruokolahden seurakunnan uusi logo

Ruokolahden seurakunnan uusi logo

Seurakunnan toimeksiannossa mainostoimistolle esitettiin useita toiveita. Tärkeäksi koettiin ristisymboli, paikallisuuden näkyminen ja kaunis luonto osana paikallisuutta. Logon toivottiin yhdistävän seurakunnan kaksi aluetta, Ruokolahden ja vuoden 2019 seurakuntaan liitetyn Rautjärven alueen.  Logon haluttiin myös olevan helppokäyttöinen ja helposti tunnistettava sekä erottuvan lähialueiden muista logoista. Hengen toivottiin olevan rauhallinen, kutsuva ja toivoa täynnä oleva.

Yhteistyö Dominus Oy:n kanssa sujui hyvin ja uusi logo vastaa sekä työntekijöiden että luottamushenkilöiden mielestä toimeksiantoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan logo luo katsojalle moninaisia mielikuvia.

Risti on symbolina selkeä ja kertoo katsojalle logon kuuluvan seurakunnalle. Kaksi R-kirjainta kaartuu peilikuvina laattojen molemmille puolille, kuvaten Ruokolahti ja Rautjärveä vierekkäin.  Risti yhdistää alueet kuvaten sitä, miten seurakunnan tehtävä on luoda yhteyttä ihmisten ja alueiden välille. Liturginen vihreä väri taas nousee kauniista luonnosta ja muistuttaa alueemme vesistöistä, metsistä ja pelloista. Laatoista voi nähdä muodostuvan myös kaste- tai ehtoollismaljan. Ne kutsuvat katsojaa seurakunnan yhteyteen ja alttarin äärelle.

Ruokolahden seurakunta on rakennettu vahvalle pohjalle. Jo vuodesta 1572 toimineen seurakunnan historia on pitkä. Uusi logo kuvaa uutta aikaa ja luottavaista suhtautumista tulevaisuuteen, ristin suojassa.

Lisätiedot:

Kirkkoherra Leena Haakana
P. 044 788 1124
leena.haakana@evl.fi

16.6.2023 09.20